zondag 28 maart 2010

Trek in een trekker

Sinds we boer in opleiding zijn heeft lief besloten dat WE EEN TREKKER moeten. Niet zomaar een Trekker, nee WE MOETEN een FENDT. Goed, ok, ik weet inmiddels dat een Fendt een soort van vies groen is, een John Deere fel groen met geel getint blijkt en een New Holland knal blauw gekleurd door het leven gaat. Maar volgens mij is een trekker, gewoon een trekker, functioneel, groot en lomp ( in die zin zie ook ik de voordelen er wel van in) . Ik zie dat veel te beperkt, aldus lief die als het om trekkers gaat ineens een jongetje van 34 is.

Wat opzich wel sneu voor hem is, is dat we fruitteler in wording zijn. Fruittelers hebben andere trekkers dan akkerbouwers of koeienboeren. Zo'n trekker is dan toch een stukje minder stoer.... Niks geen grote, enorme banden zoals die waar vroeger op het schoolplein de zandbak van was gemaakt. Nee toch een stukje subtieler. Smalspoor, want anders past ie niet tussen de rijen bomen, en dan heb je er zo weinig aan. Daar zijn we het wel over eens, hij moet toch wel functioneel zijn.

Maar niet getreurd, ook smalspoortrekkertjes heb je in Fendt, en dus zit lief geduldig op sites als tractorpool.nl de een na de andere trekker te bewonderen. Schat kijk eens? Wat vind je van deze?

Te duur.

Want daar heb je de kern van de discussie. Meneer wil graag een nieuwe trekker, met kabine, airco en een radio, de andere helft van onze vof ( ikzeidegek) vind een 2e handsje meer dan prima. Arko schatje, alle ramen kunnen open, ik begrijp het niet zegt ie.
Het is toch een prima compromis: als wij geld verdienen met die kersen, mag jij een nieuwe trekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten