vrijdag 7 mei 2010

Bubbels en de meldingsfunctie van grind

Afgelopen zaterdag waren we na een uitputtende dag palen zetten in de boomgaard neergestreken in onze jacuzzi. Opblaasbaar, strategisch gepositioneerd in de koeienstal, op hoogte gebracht met wat overbodige varkensroosters met uitzicht over de tuin en vijver. De omgeving gestoffeerd met de zitmaaier, pakken hooi, afgemaakt met een roestige BBQ. Glaasje-flesje-wijn erbij, als het leven even geen feestje is, moet je er toch wat van maken niet waar?


We hebben veel grind op ons erf, dat zie je veel op boerenerven. Voordeel van grind is dat je het hoort als er bezoek komt, dat is wel handig als je achter in de tuin aan het werk bent. De hond hadden we toch maar even binnen gelaten, die is toch zo gek op de kippen! Met mijn kamikazekippen is dat een fatale combinatie met negatieve effecten op de bevolking van de kippenren. Daarnaast spelen af en toe zijn hormonen op en dan moet hij aan de wandel. Niet erg handig met een overbuurman die hondenfokker is die, en erg gesteld is op de raszuiverheid van zijn honden, en menig hitsig teefje heeft. Je wil toch een beetje vrienden blijven met je buren, onverwacht langharige puppies met een zwarte pluimstaart helpen daar niet echt bij. De afstandbediening vanuit het zwembad is niet volledig effectief, de dichte deur wel.

We zetten de bubbels lekker aan, prima borreluurtje zo. Het duurde niet lang voordat we doorhadden dat het geluid van de jacuzzi het voordeel van de meldingsfunctie van grind volledig wegnam. de man van de kookclub waarvan ik lid ben  stond aan het bad. Konen die qua kleur uitstekend matchten met zijn shirt. In zijn handen een grote mand verpakt in cellofaan.’Zit mijn topje recht?’ schoot door mijn hoofd. Eén verschoven driehoekje en je biedt zo full-view. Hij is een aardige vent, maar dat wil je niet!

‘Zal ik hem hier neer zetten?’ zei hij, inmiddels van de ergste schrik bekomen. ‘ Fijne dag nog’ , en hij schoot schielijk weg.

Over de rand van het bad hangend bekeek ik de geweldige mand, vol lekkers,wat lief, wat leuk! We hebben er nog maar een glaasje opgedronken, en ons gelukkig geprezen met het feit dat we überhaupt zwemkleding aanhadden;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten