vrijdag 17 januari 2014

Ik heb er genoeg van,ik verkoop ze een trap!


Zucht. Ik had het me nog zo voorgenomen. Niet weer een verhaal over die koeien!
Nou. Dat is dan bij deze niet gelukt.
Het ging ook al een tijd verdacht goed. Meestal zegt er dan iemand 'de koeien zijn er al een tijd niet uit geweest hè?' Dan kan je er de donder op zeggen dat binnenkort weer raak is. Binnenkort blijkt dus vandaag.
Even boodschappen doen.
Supermarkt, Boerenbond, Boerderij de Bosrand. Vaste prik, voer voor ons, voer voor de beestjes.
Welgemoed sjouw, sleep, ik de zak voerwortelen naar de stal. Kijk eens meiden! Meiden? Een gapend gat, geen koe te zien. Het voerrek is met een acute aanval van metaalmoeheid ter ziele gegaan en ons illustere duo heeft klaarblijkelijk de verleiding niet kunnen weerstaan.

ai...probleempje
Betrapt! Wat doen jullie in de boomgaard dames?
Ik ben niet blij. De Maashorst is groot. Hoe lang zijn ze weg? Goed, koeien zijn weinig subtiel, dat is dan wel een voordeel. En de dampende vlaai, op het hagelwitte split verteld me dat ze nooit heel erg ver weg kunnen zijn.

Ik heb geluk, althans een beetje, want naast negen ganzen bevind zich nog een wittig setje tussen de rijen kersenbomen. Betrapt. Wat doen jullie in de boomgaard dames?

Okee. Tja. Hoe krijg ik twee avontuurlijke koeien weer terug in de wei? Ben alleen thuis. Okee, de hond is er natuurlijk ook, en daar zit wat van herder in.Dat is dan ook gelijk alles. Hij is wel enthousiast. Nogal enthousiast. Te, en dan zijn we verder van huis!

Het is de veekoek en ik. Kriekje, Kalfadosje, koekje!? Kom maar meisjes, kom maar!' De gemoedelijke schommel wordt een enthousiaste, gehoornde sprint. Ik loop achterwaarts de wei in: 'kom maar meisjes, kom maar, brave koeien, goed zo. Kom maar bij het vrouwtje. Het heeft bepaalde voordelen om een koe op te voeden als een hond. Al wil het met het zitten nog niet zo lukken. Maar goed, je moet toch iets te wensen hebben. Dames weer in de wei, bijvoorbeeld, nu ja dat ging vrij soepel
Soms ben je zo blij dat 'meisjes koekje'werkt

Ik heb er genoeg van, ik verkoop ze een trap!
Mij rest nog de voerrekuitdaging. Het moet koebestendig dicht. Zelf kan ik niet lassen, althans ik heb het nooit geleerd. Ik rommel wat in de schuren.

Ah Ik heb er genoeg van! Ik verkoop ze een trap! Een pluktrap om precies te zijn. En met wat klem -en wriemel werk, opgesierd wat onmisbaar strotouw, is het gapend gat gesloten. Voor nu dan. En hé: zeg niet dat het niet werkt....Over boerenfatsoen gesproken.;-)

zeg niet dat het niet werkt!;-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten