donderdag 11 januari 2018

Aanloopkat

Muistechnisch kan je op een boerderij niet zonder kat. Niet zonder katten vind ik eigenlijk, maar de meervoudsvorm heb ik er met het thuisfront tot op heden nog niet door gekregen. Maar goed, wat niet is, kan nog komen.

Toch hebben we een tijdje twee katten gehad, dat was een beetje per ongeluk. (en voor een groot deel bij bedoeling, mijn bedoeling wel te verstaan).

Wij hebben een horecabedrijf, landelijk gelegen, hier een kleine tien kilometer vandaan. En daar liep al een tijdje een zwerfkat rond. Zo eentje van het brutale soort. Ze jatte uit de containers, en sprong in de zomermaanden als je niet uitkeek op de bbq-buffetten. Dat ging natuurlijk niet, en dus moest er actie komen. Maar mevrouw liet zich niet vangen, en de dierenambulance hield het op een gegeven moment ook wel voor gezien. 

Handig was het allemaal niet. Toch bleek ze wel te lijmen met een paar lekkere hapjes, de opportunist. En zo kreeg ik haar te pakken. Poes in een kooitje, wat nu?

Ik neem haar wel mee, zei ik. Dan maak ik er wel een erf kat van, dan kan ze slapen in het stro, voer ik haar daar en kan ze mooi in algemene dienst als muizenvangster
De oude dame thuis, kwam alleen nog maar van de bank om haar bakje leeg te eten, en verzette voornamelijk nog een poot als ze zin had om op je schoot te liggen. Het actief muizen was voor haar een beetje over, maar dat mag ook wel, als je vijftien bent.

Een beetje jeugdige assistentie was dus wel welkom, en zo maakte Aanloopkat haar entree op Bus. Tja, had manlief gezegd. Maar die kat komt niet binnen!
Aanloopkat is een mooi jong cypers poesje, met ongeveer de zelfde tekening als de oude dame Ouzo, en niet bijster verlegen.
Het duurde vier weken voordat manlief door had dat er niet één, maar twee katten binnen rondliepen.

We zijn een jaar verder, Ouzo is op een grijze herfstdag vredig ingeslapen en ligt begraven onder de narcissen in de tuin. Aanloopkat blijkt een gezellige schootkat, oorverdovend gespin. Loopt gezellig mee als je de hond uit gaat laten, en zit dan trouwhartig op het bankje te wachten tot Nimby zijn ding gedaan heeft. Als ik thuiskom, komt ze mauwend de bosjes uit gelopen.

Was dit die schuwe zwerver? Wat rest is een wat ongezonde obsessie voor eten. Ik kan niks laten staan of het wordt gejat. Ze zal wel honger hebben gekend. 
Ik moet alleen nog wel eens een andere naam verzinnen, want dat Aanloopkat...
Al luistert ze er inmiddels wel goed naar...

Aanloopkat van dat aanrecht af!

“Plof !!”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten