donderdag 11 januari 2018

Eitje!

Zo af en toe probeer ik het, optimistisch als ik ben. Zo af en toe probeer ik mijn kippen over te halen om hun eieren in een van de legnesten te leggen. Want, wel zo gemakkelijk. Voor mij dan. Wat opzich voldoende argument is.

Ik heb vanalles geprobeerd: lekker vers zaagsel, ze wat later vrij laten. Maar het mag allemaal niet baten. Het is bij ons alle dagen Pasen: eieren die raap je niet, die zoek je. En tref je dus soms op de gekste plekken aan. Onder de openhaard bij het terras, zal wel lekker warm zijn geweest. Naast de achterdeur, dat was dan wel weer handig. In een bloempot, ja het was een erg klein krieltje. Soms vind ik een oud nest in het struikgewas, maar ik vind met stip de meeste eieren in en op de stapel strobalen in de schuur. En tja, daar kan ik me dan ook best wel wat bij voorstellen.
Een aloude tip is het stenen, of liever gezegd gipsen ei. Een nep ei dat je in het legnest legt om de kippen op het lumineuze idee te brengen om er een eitje bij te leggen. En dat werkte best wel trouwens, er werden eitjes gelegd, en ik kon ze zonder zoeken rapen, best leuk zo voor een keer. Dat vonden de eksters nou ook, zo’n zelfbedieningsrestaurant. En zo trof ik al snel alleen mijn eigen nep ei aan.
De dag erna was het legnest helemaal leeg, het nep ei in geen velden of wegen te bekennen.
Één ekster had wel heel erg zwaar getafeld....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten