donderdag 22 augustus 2019

Piepjesshow

Een schattig klein geel donsballetje op pootjes. Alleen. Geen moederkloek te bekennen, en ook geen haan met vaderlijke aspiraties. Er werd koud regenweer voorspeld. Dus tja, wat doe je dan...
We hebben nu een huiskuiken. Woonachtig in het kattenreismandje, omdat de katten op zich ook wel een sappig kuikentje op zijn tijd weten te waarderen. En dat is nu eenmaal minder handig. Dus met katten binnen, zit Piepje, zoals onze dochter het pluisbeestje heeft gedoopt, veilig achter slot en grendel, maar als de poezebeesten buiten zijn, mag Piepje aan de scharrel op de keukenvloer.
En tja, daar ligt genoeg aan kruimelwerk. Als een nauwgezette kruimeldief trippelt Piepje over de planken. Aan de zindelijkheid wordt nog gewerkt, maar details hou je altijd.


Ik vraag me alleen wel af hoe dat straks moet, als er zo meteen een volgroeide kip dan wel haan genaamd Piepje kind aan huis is. Kakelverse eieren in de keuken, of een wel heel nabije wekker?
Maar goed, eerst maar dit donsballetje groot zien te krijgen. Ondertussen maakt ons dochtertje van 6 graag filmpjes van het schattige beestje, heuse vlogs, kei stoer: Kijk mama, een Piepjesshow!Geen opmerkingen:

Een reactie posten