maandag 4 november 2019

Dag trouwe vriend

Vandaag, vrijdag, is Nimby er niet meer. Geboren op 4 juni 2006, en vanaf drie jarige leeftijd bij ons. Een mooie, lieve hond, met een dikke gebruiksaanwijzing. Je kon ons niet vertellen wat je in je eerste jaren was tegengekomen, maar ik denk er het mijne van. Het heeft je gevormd, tot wie je was. Als ik een keukenrol papiertje pakte was je bang. En veel mensen, dat was ingewikkeld. Je was op en top een reu, en als er in de buurt een teefje loops was, dan kreeg je het op je heupen. Geen hek was veilig, je groef er gewoon onderdoor.
Je deed je naam eer aan, Nimby: not in my backyard, je ging graag aan de wandel. Zo maar een rondje door de buurt. Ik gaf je maar een penning: ik ben Nimby, ik loop gewoon een rondje, ik weet zelf de weg naar huis. Dat na je drie keer, of zo, uit het lokale asiel te hebben opgehaald. Of ik even 5 tientjes wilde aftikken. Ach ja, Nimpje, je laatste jaren waren rustiger, de jaren begonnen te tellen, en je zwarte snoet werd grijs. Het erf was je domein, je hoeft niet zo meer op pad,je vond het allemaal wel best.
Vandaag ben je gaan hemelen, en gelukkig was je binnen en gelukkig was ik thuis. Rust zacht trouwe vriend. We zullen je missen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten