dinsdag 5 mei 2020

Meer tuin dan tijd

Ik heb meer tuin dan tijd. Omdat het meestal het beste werkt, om maar gewoon eerlijk te zijn, stellen we dat gelijk maar even vast. Ik ben er dan ook heel erg goed in, om voortdurend achter de feiten aan te lopen. Dat heeft er ook iets mee te maken, dat mijn ambities zelden in lijn zijn, met het aantal beschikbare uren in een dag en ik wat dat aan gaat, ook best wel een beetje hardleers ben.
Maar goed, het helpt dan wel, om je stijl van tuinieren er een beetje op aan te passen. Wij hebben zeg maar een natuurlijke tuin. Zeer geschikt voor allerlei erfdieren, aldus een onderzoeker. Lees: er zijn genoeg ruimtehoekjes, incasu brandnetel bosjes. En het is bepaald niet aangeharkt. Dat is trouwens niet uit bedoeling, maar heeft er meer mee te maken dat ik er zeg maar niet aan toe kom. In de tuin zitten, en ervan genieten is immers ook belangrijk.
Manlief heeft de boel het liefst een beetje gestructureerd, gladde grazige gazonnetjes. Je hebt immers niet voor niets een zitmaaier.  En dus elke lente, als de maaier weer uit de schuur mag. Kan je mij met wijzende armen aantreffen: neeeeeee, niet de paardebloemen, en neeeeee, daar staan juist van die leuke korenbloemen. Enfin tijd voor een compromis, een stukje waar hij mag maaien en een stuk waar ik de boel, de boel mag laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten