donderdag 2 juli 2020

Hooi

Of ik nog hooi af land kon gebruiken.
Ik had iets van ja gezegd, bij het afleveren van de vorige vracht een maand of wat geleden. Koeien zijn grootverbruikers van hooi. Zeker nu het gras niet zo lekker wil groeien vanwege de droogte. Ze eten al snel een pakje per dag. En dat kan natuurlijk aardig in de papieren lopen.
Hooi af land is altijd gunstig. Hooi af land, betekent dat het direct na het persen op de wagen is geladen, en naar de klant wordt toe gebracht. Het hoeft dus niet eerst een tijdje in de schuur op te worden geslagen. Dat scheelt. Werk, maar ook in de prijs. Hooi af land is dus altijd interessant.
Ja doe maar zei ik.
Hooien doe je als de zon schijnt, en in het zwembad liggen ook. Dus toen we op een zonnige zaterdag ineens een trekker het erf op hoorden rijden was het even snel om kleden. Als is hooi af laden in korte broek niet bepaald aan te raden. Maar ja een lange broek met 34 graden is dat ook niet echt.
Honderd pakjes doen? Nou, dan kunnen we de stal niet meer in vrees ik. Doe er maar vijftig.Dat is voor nu genoeg.

We kunnen weer even vooruit!


https://drive.google.com/uc?export=view&id=1QK2-JvNloOobSVNYHaxtoTngiHpdSnvXhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=14fyfGDnSlXHddufOV3SRm6kLcQLmlg8xhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1W_9HnHcBUTAyAMVJBtUVCdniabnKlwwWhttps://drive.google.com/uc?export=view&id=1JIiA8OtgoAlNQDSNOyJoY8soPCeFbDwT


Geen opmerkingen:

Een reactie posten